Κιρσοί των κάτω άκρων

Οι κιρσοί είναι διατεταμένες φλέβες στα πόδια, συνήθως ορατές και ψηλαφητές.

Οφείλονται σε ένα νόσημα που ονομάζεται χρόνια φλεβική ανεπάρκεια. Πρόκειται για βαλβιδική ανεπάρκεια φλεβικών στελεχών των κάτω άκρων, συχνότερα της μείζονος σαφηνούς φλέβας, που προκαλεί παλινδρόμηση του αίματος εντός αυτής.

Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που απασχολεί πολύ κόσμο και έχουν σημασία για τους εξής λόγους:

  • Αισθητικοί λόγοι: Συχνά οι πάσχοντες ντρέπονται να αποκαλύψουν τα πόδια τους, αναγκάζονται να φοράνε μακριά ρούχα και αντιαισθητικές κάλτσες ακόμη και το καλοκαίρι, αποφεύγουν δραστηριότητες, όπως καλοκαιρινά μπάνια, ηλιοθεραπεία κλπ. Σε κάποιους το πρόβλημα έχει ιδιαίτερες ψυχολογικές επιπτώσεις.
  • Ενοχλητικά συμπτώματα: Κουρασμένα πόδια, βαριά πόδια, πόνος, κάψιμο, φαγούρα, κοκκινίλες, δυσχρωμίες, φαγούρα, πρήξιμο
  • Ποιότητα ζωής: Οι πάσχοντες τροποποιούν τη ζωή τους και αναγκάζονται να αποφύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα έχει να κάνει με ορθοστασία, ζέστη, αθλητικές δραστηριότητες και πολλά άλλα.
  • Θρομβώσεις: Συχνή επιπλοκή με πολύ πόνο, δερματικές επιπλοκές και ενίοτε σοβαρές συστηματικές επιπλοκές. Παρά τις αγωγές με αντιπηκτικά, συχνά υποτροπιάζουν
  • Αιμορραγίες: Συχνά οι πάσχοντες καταλήγουν στα επείγοντα των νοσοκομείων με μεγάλη αιμορραγία που δε μπορούν να ελέγξουν.
  • Έλκη: Επώδυνες πληγές στα πόδια που δεν κλείνουν, αιμορραγούν, παράγουν ρυπαρά υγρά, υποτροπιάζουν, μολύνονται, ταλαιπωρούν τους ασθενείς για μήνες και χρόνια και αφήνουν δύσμορφες ουλές και χρόνιο πόνο.
  • Δερματικές επιπλοκές: Η λεγόμενη λιποδερματοσκλήρυνση. Πάχυνση του δέρματος με λέπια, δυσχρωμίες, σκουρόχρωμη και ρυπαρή όψη, εκροή υγρών, δυσκολία επούλωσης. Εμφανίζεται σε προχωρημένα στάδια και δύσκολα πλέον θεραπεύεται.

Τα φάρμακα και οι κάλτσες δεν θεραπεύουν το πρόβλημα. Ανακουφίζουν προσωρινά τα συμπτώματα και καθυστερούν το ρυθμό εξέλιξης του.  Άπαξ και παρουσιαστούν ο μόνος τρόπος να απαλλαγείτε είναι επεμβατικός.

Απαλλαγείτε εύκολα και γρήγορα από τους κιρσούς, χωρίς πόνο και σημάδια με τις καινούριες μεθόδους που υπάρχουν. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ